Sponsori

duminică, 15 mai 2011

Editia a VII a

Miercuri 18 mai 2011, la orele 10, se deschide Târgul Meşterilor Populari, ediţia a VII –a, în cadrul ”Zilelor Municipiului Roman”.
Târgul este organizat de Primăria Municipiului Roman, Asociaţia Meșterilor Populari din Moldova, Fundaţia „Hanul Ancuţei” în parteneriat cu Asociaţia Pentru Antropologie Urbană din România, filiala locală. Locația este aceeași ca la edițiile precedente, respectiv în Piața Roman Mușat.
Se așteaptă prezenţa a circa 60 de meşteri, membri ai Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, aceştia urmând a ilustra următoarele domenii: prelucrarea lemnului, industria casnică, portul popular, podoabele, cojocăritul, prelucrarea pieilor, incondeierea, brodarea şi pictarea ouălor, confecţionarea măştilor populare şi a jucăriilor, olăritul, icoanele pe lemn şi sticlă, dulciurile tradiţionale, s.a.
Alături de meșterii din zonă sunt invitați și alții, din alte părţi ale Moldovei şi din țară, dar şi din Republica Moldova, pentru un util schimb de experienţă, dar şi pentru a veni in intâmpinarea dorinţelor publicului. Târgul va fi deschis până la data de 21 mai.